U okviru priprema za projekat izrade   Lokalne strategije ruralnog razvoja partnerstva “SELO PLUS”, koji finansira Evropska unija (EU) I Ministarstvo poljoprivrede šumarstva I vodoprivrede,  realizovana je dvodnevna  studisjka poseta predsednika LEADER mreže Hrvatske I voditelja ureda LAG VALLIS-COLAPIS  Milana Medića gradu Vršcu.

Studijska poseta je realizovana 15-16. avgusta 2018..godine u gradu Vršcu, Opštini Plandište I Opštini Bela Crkva.

Tokom ove posete predsenik LEADER mreže Hrvatske je  imao priliku da se upozna sa načinom rada udruženja “SELO PLUS”, prezentovan mu je  istorijat  udruženja, stanje I problemi  LEADER pristupa u Republici Srbiji. Ovom prilikom organizovani su I radni sastanci u upravi  grada Vršca,  sastanak sa predsednikom skupštine grada gospodinom Nenadom Barošem kao I poseta Opštini Plandište. Organizovane su I terenske posete tokom kojih su prezentovani primeri dobre prakse preduzetnika sa teritorije partnerstva “SELO PLUS”.

Dogovoren je nastavak ove uspešne saradnje I rad  na zajedničkim projektima prekogranične saradnje. Veoma je važno prenošenje iskustva Republike Hrvatske u procesu uspostavljanja institucionalnog okvira I izgradnje administrativnih kapaciteta za postpristupne razvojne fondove, namera nam je da se ova saradnja I razmena iskustava ojača u narednom period istakao je predsednik LEADER mreže Hrvatske.