U septembru 2016. održan je sastanak sa predstavnicima regiona Usteckog kraja i grada Vršca, radi dogovora o saradnji u 2017. godini.

 

Na kraju sastanka učesnici su se dogovorili da se pokrene zajednički projekat kojim bi se češka iskustva, instrumenti i procedure  za razvoj ruralnih područja i stvaranje lokalnih akcionih grupa preneli u Srbiju.

Delegacija Usteckog regiona predvođena Pavelom Hajšmanom – glavnim rukovodiocom odeljenja za regionalni razvoj Usteckog regiona i Petrom Ludvigovom boravila je u poseti Gradu Vršcu.

Ova poseta za cilj je imala dalju saradnju u oblasti ruralnog razvoja, odnosno LAG-ova iz Češke i partnerstva za teritorijalni ruralni razvoj Selo Plus na teritoriji opština Bela Crkva, Plandište i Grada Vršca.

Кroz niz radnih sastanaka u Plandištu, Beloj Crkvi i Vršcu kao i selima sa teritorije partnerstva Selo plus, razmotrene su mogućnosti na izradi strategije partnerstva Selo plus, pravci dalje saradnje u oblasti ruralnog razvoja i implementacije akcionih planova koji će proizaći iz Strategije partnerstva.