Turističko-privredna manifestacija “Zlatna Gudurička jesen” održaće se u periodu od 30.08. do 01.09.2019. u Gudurici. dogovoreno je na sinoćnjem  sastanku organizacionog odbora manifestacije.

Predsednik Organizacionog odbora, predsednik saveta MZ Gudurica Željko Mrdalj rekao je da je ovo 18 manifestacija po redu I da je osnovni cilj manifestacije promocija tradicije, kulture Gudurice  kao I vina ovog kraja. Tokom trajanja trodnevne manifestacije u programu učestvuju brojna kulturno umetnička društva kako iz zemlje tako I iz inostranstava tako da manifestacija ima I međunarodni karakter. Kao I svake godine biće tu I popularna vinska ulica u kojoj će gosti imati prilike da probaju vina iz Gudurice ali I iz drugih krajeva Srbije, proizvode od meda, izložbu ručnih radova I još mnogo toga intresantnog za posetioce manifestacije.

Na sastanku se razgovaralo o organizaciji za prijem I smeštaj gostiju, podrške volontera I takmičarskom delu manifestacije.

Krenuli smo sa pripremom manifestacije na vreme, siguran sam da će gudurični kao I obično  biti dobri domaćini I pokazati da je Gudurica krenula napred. U narednom periodu biće pojačana medijska kampanja I promocija 18. po redu “Zlatne guduričke jeseni” kaže član gradskog veća Slaviša Maksimović.

Ovom prilikom predsednik udruženja građana “Selo plus” I suorganizator manifestacije, Danijela Bou obišla je dečiju  probu KUD Vinogradi iz Gudurice I pritom Im uručila prigodan poklon, ozvučenje neophodno za nesmetan rad KUD. Boban Tomić predsednik KUD zahvalio se na poklonu I istakao da KUD Vinogradi ima dugu tradiciju, dobre rezultate I da će ovaj poklon doprineti da ove rezultate još poboljšaju.