U maloj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare, na kojoj je najavljena manifestacija Dani mladih vina, koja će ove godine biti održana u „Vinskom selu Gudurica“ 24.februara 2019. godine.

Na konferenciji su o manifestaciji govorili predstavnici Udruženja Vinsko selo Gudurica – Josif Nedin, Turističke organizacije Vršac – Jasna Živković, udruženje Selo plus – Danijela Bou, član gradskog veća zadužen za ruralni razvoj – Slaviša Maksimović i predsednik M.Z. Gudurica – Željko Mrdalj.

Novinarima je predstavljena Gudurica kao vinsko selo koje ima tradiciju proizvodnje vina, program manifestacije, kao i njen značaj za plasman porodičnih vinarija, koje su na putu vina prepoznatljive po visokom kvalitetu svojih proizvoda tj. Vina kao brend Vršca i Gudurice.

Put vina je jedan od najaktuelnijih turističkih proizvoda Vršca.

Gudurica je važna destinacija na „putu vina“ jer se posetioci degustirajući upoznaju sa kvalitetom vrhunskih vina, ali mogu čuti da se nekada vino u vršačkom regionu pilo na sate i na metre.

24. februar 2019. je idealna prilika da se svi ljubitelji vinske kapljice uvere u visok kvalitet vina, ali i da se lepo zabave. Manifestacija Dani mladih vina započeće u domu kulture, gde je zakazano svečano otvaranje za 12:00 časova. U sali doma kulture sve vinarije iz Gudurice izlagaće svoja vina za degustaciju. Ulaznica je vinska čaša, a ona se može kupiti po ceni od 100 dinara i sa njom je kasnije moguće da se degustira vino i u vinskim podrumima, koji će toga dana biti otvoreni od 13:00 do 17:00 časova.

Pripremljen je bogat kulturno umetnički, edukativni i zabavni program.

Organizatori manifestacije su Grad Vršac, Udruženje vinara Vinsko selo Gudurica, udruženje Selo plus I Turistička organizacija.