Udruženje vinara Vinsko selo Gudurica, u saradnji sa Turističkom organizacijom i udruženjem Selo plus, i uz podršku grada Vršca i Gradskog veća zaduženog za ruralni razvoj, organizovalo je manifestaciju " Dani mladih vina". Manifestacija, u okviru koje su svi podrumi u Gudurici otvorili su svoja vrata za degustacije vina, okupila je brojne posetioce, ljubitelje vina i vinogradarstva. Manifestacija "Dani mladih vina" ima za cilj prezentaciju i očuvanje tradicije proizvodnje vina, radi boljeg pozicioniranja proizvode vinara našeg kraja na tržištu.

Manifestaciju Dani mladih vina otvorio je Milorad Malić u društvu domaćina, predsednika Skupštine grada Vršca pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Tom prilikom najavljena su nova podsticajna sredstva namenjena vinskoj i vinogradarskoj proizvodnji.

Vršačka regija se ubraja u najstariji vinogradarski kraj u Srbiji, jer uzgajanje vinove loze na mestu gde se spajaju Vršačke planine i vojvodjanska ravnica datira još iz vremena Dačana i Rima. Vrščani decenijama organizuju niz manifestacija u čast vina. U Gudurici, selu koje je ucrtano u turističku mapu Srbije kao deo ture "Put vina", gotovo da nema kuće bez vinskog podruma. Od oko 400 domaćinstava, 80 njih neguje vinovu lozu, a petnaestak ima i vinske sale uredjene u etno stilu. U subotu će sve vinarije bile otvorene za brojne posetioce.